Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Åšro Wrz 08, 2010 8:25 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
 nowy podziaÅ‚ Tec Rec 
Autor Wiadomość

Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 10:55 am
Post nowy podziaÅ‚ Tec Rec
Cześć Michał,

proszę Cię o informację na temat podstawowych założeń kursów Tec40, Tec45 i Tec50.

Będę również wdzięczny za informację, jak - w związku z nowymi poziomami edukacji - przebiegać będą u Was szkolenia. W szczególności chodzi mi o kwestie związane z możliwością odbycia szkolenia podczas jednej nieprzerwanej sesji w Chorwacji, co w związku ze zmianami budzi moje zainteresowanie.

Dziękuję i pozdrawiam

Czw Paź 29, 2009 11:35 am

Dołączenie: Sob Paź 31, 2009 6:25 pm
Post Re: nowy podziaÅ‚ Tec Rec
Jerzyk,

Poniżej znajdziesz szczegóły odnośnie nowych programów DSAT TecRec.

Zamiast dotychczasowego DSAT Tec Deep składającego się z 12 nurkowań wprowadzono 3 kursy:
• Tec 40 (4 nurkowania) – uprawnienia do 40 m na powietrzu z 10 minutami dekompresji oraz możliwością użycia 1 butli z gazem dekompresyjnym (stage) do 50% tlenu. Kurs porównywalny do Advanced Nitrox z innych organizacji technicznych
• Tec 45 (4 nurkowania) – uprawnienia do 45 m na powietrzu bez ograniczeń w czasie dekompresji oraz użycia 1 butli z gazem dekompresyjnym (stage) do 100% tlenu
• Tec 50 (4 nurkowania) – odpowiednik starego Tec Deep dający uprawnienia do 50 metrów na powietrzu bez ograniczeń w czasie dekompresji oraz użycia dowolnej ilości butli z gazem dekompresyjnym (stage) do 100% tlenu

Do kursu DSAT Tec Trimix składającego się z 8 nurkowań trimixowych dodano dodatkowy pośredni poziom:
• Tec Trimix 65 (4 nurkowania trimixowe) – uprawnienia do 65 metrów na trimixie do zawierającym 18% tlenu i więcej. Odpowiednik uprawnień Normoxic Trimix z innych organizacji
• Tec Trimix Diver (4 nurkowania trimixowe) – uprawnienia bez ograniczeń głębokości do używania dowolnych mieszanek trimixowych oraz dekompresyjnych bez żadnych ograniczeń czasowych

Jeżeli chodzi o poziomy Instruktorskie DSAT to nie uległy one zasadniczej zmianie:
• Instruktorzy Tec Deep (także Ci, którzy zrobili swoje uprawnienia przed zmianami) mogą certyfikować poziomy Tec 40, Tec 45 oraz Tec 50.
• Instruktorzy Tec Trimix mogą certifkować Tec Trimix 65 oraz Tec Trimix Diver.
• Wprowadzono jednak dodatkowy poziom: Tec Instructor, który może certyfikować tylko i wyłącznie kurs Tec 40.

Jeżeli chodzi o nasze programy w Chorwacji to teraz w listopadzie robimy Beta test nowych programów, więc będę miał więcej szczegółów na początku grudnia.

Pozdrawiam,

Michał Kosut

Sob Paź 31, 2009 6:38 pm
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Paź 20, 2009 8:16 pm
Post Re: nowy podziaÅ‚ Tec Rec
Michał Kosut napisał(a):
Jeżeli chodzi o nasze programy w Chorwacji to teraz w listopadzie robimy Beta test nowych programów, więc będę miał więcej szczegółów na początku grudnia.

Czekamy więc niecierpliwie grudnia, mamy nadzieję przeczytać tu relację na ten temat.

Mam pytanie. Jak wygląda kwestia instruktorów, którzy zaczęli program wg starych wytycznych, a chcieliby skończyć program wg nowych. Chodzi mi o mnie, brakuje mi staży. Co mam zrobić by być aktywnym instruktorem TecRec. Pewnie lepiej ode mnie znasz mój casus.

Chciałbym wykorzystać spotkanie na tym forum do wyjaśnienia jeszcze jednej kwestii. Jesteś najmłodszym CD w Polsce i o ile się nie mylę na świecie. Gratulujemy! Wraz z Witkiem Śmiłowskim, najbardziej doświadczonym i bez wątpienia najlepszym CD w Polsce, prowadzisz... IDC? Instructor Development Coleage? Proszę, rozwiń ten temat. Wasza strona to http://www.kursyinstruktorskie.pl/. Na stronie co prawda nie ma rewolucji, ale w rzeczywistości są. Proszę więc o komentarz dotyczący połączenia Waszych sił.

Ostatnie pytanie dotyczy cen. Mam kilku instruktorów, którzy zadają mi to pytanie. Chodzi nie tylko o cenę kursów, ale również o tzw. koszty dodatkowe (gazy, noclegi, wyżywienie, dojazd, etc.).

Pozdrawiam,
CB

Sob Paź 31, 2009 11:55 pm
WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość